Gediget hantverk sedan 1948

Dörrtillverkaren Lurs Dörr AB startade 1948, men har sedan början av 60-talet varit helt inriktad på dörrtillverkning med fokus på kvalitet från stomme till ytbehandling. Fabriken har genom åren utvecklat produktionsmetoderna utan att förlora hantverkskickligheten och kvaliteten.

Lurs Dörr AB är en dörrtillverkare som levererar ytterdörrar till i huvudsak den svenska och den norska marknaden. Olika önskemål på olika marknader har lett till att produktionen omfattar ett brett sortiment av dörrar med olika design, från funktionalism till tradition med äkta speglar. Det breda sortimentet och hantverkskunnandet ger oss som dörrtillverkare möjlighet att kunna anpassa oss till kunder med högt ställda krav på kvalitet och design.

Exklusiva pardörrar med stor valfrihet i utformningen har under åren blivit en viktig hörnsten i vår produktion. Låssäkerheten från Assa och fyra justerbara gångjärn med bakkantssäkring är en viktig del av vårt säkerhetstänkande som dörrtillverkare.

Vår historia

Sven Hultman började sin snickarbana redan på 1920-talet som lärling på en liten snickeriverkstad som tillverkade i huvudsak möbler. På den tiden gjordes alla möbler på beställning och det var ek som var högsta mode. Maskinerna var få och enkla på den tiden så det ställde höga krav på hantverkskunnandet. Efter många år i branschen blev det så småningom egen snickerifabrik i Lur som ligger mitt mellan Strömstad och Tanumshede. Året var 1948.

I början på 60-talet specialiserades produktionen på enbart ytterdörrar och så kom det att förbli. 1967 var det dags för generationsskifte och sonen Claes Hultman tog vid. 40 år senare var det så dags för generationsskifte igen och då var det sonsonen Ralph Hultman som tog över rodret. Claes är fortfarande verksam inom företaget.

Lurs Dörr AB levererar ytterdörrar till i huvudsak den svenska och den norska marknaden. Olika önskemål på olika marknader har lett till att produktionen omfattar ett brett sortiment med olika design från funktionalism till tradition med äkta speglar. Det breda sortimentet och hantverkskunnandet ger oss möjlighet att kunna anpassa oss till krav från kunder med högt ställda krav på kvalitet och design.

Lurs dörr, filmen

Lurs Dörr AB  |  Kragenäsvägen 1, 457 96 Lur  |  Tel: +46 (0) 525 240 14 |  info@lursdorr.com